Top 5 rezoluții pentru Anul Nou. Cele mai bune sfaturi ca să te ții de cuvânt
2020 a fost un an cu totul și cu totul diferit. Un an pe care nu l-am mai experimentat până acum. Restricțiile de la activitățile noastre cotidiene ne-au făcut să fim recunoscători pentru lucrurile simple pe care le aveam, dar nu știam să le apreciem. Și cum Anul Nou bate la ușă, este timpul să dedicăm un moment retrospecției și să ne fixăm rezoluțiile și schimbările pe care vrem să le facem în viața noastră. Mereu este loc de mai bine, nu-i așa?
În ciuda faptului că sună clișeic, rezoluțiile de Anul Nou chiar sunt o bună modalitate de a ne planifica obiectivele și strategiile. Și cum nu vrem să fim în tabăra celor care nu reușesc să le atingă, iată câteva sfaturi mai jos.
Cum să tranformi în realitate rezoluțiile de Anul Nou
La fiecare sfârșit de an, milioane de oameni își pregătesc rezoluțiile cu speranța să facă schimbări în bine. Din păcate însă, studiile au demonstrat că doar 46% reușesc cu succes să le îndeplineasă.
Un stil de viață sănătos și o greutate ideală
Cea mai des întâlnită rezoluție pentru noul an are legătură cu starea fizică. Toți ne dorim să avem un stil de viață sănătos, să slăbim sau poate să ne recuperăm condiția fizică pe care cândva am avut-o. De aici și vorba că orice dietă începe de luni sau de la anu’.
Pentru a reuși să ajungi la obiectivul propus este suficient să ai motivație și să începi un program riguros de exerciții și de alimentație corectă.
Trucul este să găsești un echilibru și să începi un program constant și de care te poți ține pe termen lung. Dietele stricte de cele mai multe ori provoacă frustrări și cunoscutul efect yo-yo. Învață să controlezi alimentația pe fond emoțional și folosește tehnologia pentru a ajunge unde ți-ai propus. Smartphone-urile sau ceasurile inteligente beneficiază de multe aplicații de fitness care te pot ajuta să rămâi pe drumul cel bun. Poți monitoriza astfel numărul caloriilor, calitatea somnului, ritmul cardiac și intensitatea activităților fizice pe care le faci. O astfel de aplicație poate fi utilă pentru a vedea constant progresele și pentru a nu te da bătut.
Cheltuieli mai puține, economii mai multe
După sărbătorile de iarnă cel mai probabil dorești să reduci cheltuielile pentru a începe sau reîncepe să economisești. Pentru a-ți ordona finanțele noului an, ia în considerare stabilirea unui buget și evaluează cât mai corect veniturile și cheltuielile pe care le ai. Indicat ar fi să încerci și un part-time job sau o colaborare care să îți aducă venituri suplimentare și astfel să reușești să economisești mai mult.
Vezi aici mai multe metode prin care poți economisi bani.
Renunțarea la fumat
Fiind direct relaționată cu un stil de viață sănătos, o altă rezoluție întâlnită des la final de an vizează renunțare la fumat. Primul pas în sensul ăsta îl reprezintă conștientizarea riscurilor și o motivație puternică. Indiferent că vorbim despre motive de sănătate și de consolidarea ei, fie că vorbim despre protejarea celor din jur de fumatul pasiv sau despre cât de costisitor este acest viciu, renunțarea la fumat necesită timp și multă voință.
Din fericire, pe piață există numeroase alternative mai puțin dăunătoare și mai ieftine care te pot ajuta să renunți treptat la țigările clasice. O soluție bună pentru început este țigara electronică fiind cu 95% mai puțin nocivă. Poți începe în felul acesta pentru a reduce treptat cantitatea de nicotină astfel ca organismul tău să nu resimtă o schimbare prea bruscă.
Călătorii mai multe
După un an cu atâtea restricții, 2021 sună promițător din acest punct de vedere. Chiar dacă cel mai probabil va trebui să mai aștepți câteva luni, poți adăuga pe lista ta de rezoluții și călătoriile.
Pentru a fi sigur că timpul și finanțele îți permit să vizitezi toate locurile pe care ți le dorești, cel mai bine ar fi să îți faci o listă și un research înainte. De asemenea, planificarea împreună cu iubitul/iubita, prietenii sau familia te-ar putea ajuta să te ții de acest obiectiv.
Cel puțin o carte pe lună
Nimic nu se simte mai bine decât puțin timp pentru tine departe de toate ecranele luminoase. Cititul este crucial pentru autodezvoltarea noastră, astfel că este foarte des adăugat pe lista rezoluțiilor pentru noul an. Este adevărat și că de cele mai multe ori este primul lucru la care renunțăm în favoarea altor activități sau sarcini.
Ca să te ții de cuvânt anul ăsta, încearcă să faci o listă cu toate cărțile pe care îți dorești să le citești. Ideal ar fi să fie 12, astfel încât să nu treacă luna fără să termini măcar una. Nu uita să ai mereu una pe noptieră și în toate locurile din casă unde petreci cel mai mult timp.
Scrie pe hârtie toate planurile pe care le ai și asigură-te că faci din 2021 cel mai bun an de până acum.
La mulți ani!
lifestyle | renuntare la fumat | rezolutii anul nou | stil de viata sanatos | tigara electronica