4 cele mai comune simptome după ce te lași de fumat
Procesul de renunțare la fumat este diferit de la persoană la persoană, însă există unele simptome comune pe care marea majoritatea a ex-fumătorilor le experimentează după renunțare. Deși organismul uman este capabil să inverseze daunele provocate, când renunți la fumat, corpul și creierul au nevoie să se obișnuiască, lucru care cel mai adesea creează disconfort.
Principalele simptome după ce te lași de fumat
Deși sevrajul poate fi o adevărată provocare, specialiștii consideră că simptomele renunțării la fumat dispar complet după două-patru săptămâni, deși pentru unele persoane poate și dura mai mult.
Stare de iritabilitate constantă
Primul simptom care apare în cele mai multe dintre situații este starea constantă de iritabilitate. Așa că să nu te sperie dacă începi să te simți încordat, nervos, panicat sau chiar să manifești stări de anxietate. Mulți dintre cei care au renunțat la fumat menționează faptul că în primele zile starea de spirit este una de nervozitate continuă și că tendința generală este de descărcare pe oamenii din jur. Pentru a combate acest lucru, indicat este să încerci să respiri adânc, să meditezi, sau să faci plimbări în aer liber care să te ajute să te detensionezi.
Apetitul crescut
După aproximativ o zi de la ultima țigară, cel mai probabil apetitul va crește pentru un timp. Fumatul are legătură directă cu receptorii din creier care cresc eliberarea serotoninei și a dopaminei. Aceste două substanțe reduc foamea, așa că atunci când sunt în afara sistemului tău, vei dori să mănânci din ce în ce mai mult. De asemenea, mulți ex-fumători afirmă că mănâncă pentru a umple timpul în care obișnuiau să fumeze. Și, din păcate, s-ar putea să poftești mai mulți carbohidrați și dulciuri, iar mâncarea s-ar putea să ți se pară chiar mai plăcută deoarece simțurile tale, mirosul și gustul, nu mai sunt afectate de fumul de țigară.
Deși există într-adevăr o tendință generală de îngrășare după renunțarea la fumat, este important să te gândești în primul rând la sănătatea ta și a oamenilor din jurul tău. Ia în calcul un stil de viață mai activ, iar atunci când mănânci, concentrează-te pe ce ai în farfurie și evită distragerile precum televizorul sau telefonul mobil.
Probleme de somn
Un alt simptom comun după renunțarea la fumat îl reprezintă, categoric, problemele de somn. Acest lucru se va îmbunătăți treptat, dar dacă problemele persistă și ajungi să devii epuizat din cauza asta, poate ar trebui să apelezi la câteva metode care ar putea fi de folos:
- dacă bei cafea, ceai sau alte băuturi cu cofeină în mod regulat, încearcă să nu le bei după-amiaza târziu sau seara. Când te lași de fumat, cofeina durează mai mult în corpul tău;
- încercă să nu te uiți la televizor și nu folosești telefoane, computere sau cărți electronice în pat;
- asigură-te că dormitorultău este liniștit, întunecat, relaxant și la o temperatură confortabilă;
- nu mâncă o masă grea și evită alcoolul chiar înainte de culcare;
- adaugă puțină activitate fizică în timpul zilei (dar nu chiar înainte de culcare).
Poftă de țigară
Aproape toți foștii fumători, în momentul renunțării, se lovesc de frecventele pofte de țigară. Uneori acestea pot fi ușoare, alteori copleșitoare, iar asta înfruntarea acestora și ignorarea lor este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a nu te abate de la țelul propus. Este vital să îți amintești constant că nu trebuie să cedezi pentru că orice poftă trece.
Cu ce înlocuiești fumatul clasic
Cui pe cui se scoate, spune o vorbă din bătrâni. Ei bine, este cât se poate de adevărată. Înlocuirea unui obicei cu unul nou, unul cu 95% mai puțin nociv precum vapatul, poate fi exact soluția de care ai nevoie să renunți odată și pentru totdeauna la fumatul clasic.
Țigara electronică
Renunțarea la fumat va fi mult mai ușoară cu ajutorul unei țigări electronice. Acesta este și motivul pentru care vapatul a devenit atât de popular și mulți fumători s-au reorientat. Pe lângă faptul că este cu 95% mai puțin nocivă decât țigările clasice așa cum menționam și mai sus, vine la pachet și cu o serie de avantaje prețioase: zero miros neplăcut, zero gudron și zero tutun nociv.
Țigara electronică YOOP este un dispozitiv super slim, compact și elegant și poate fi categoric aliat de nădejde în procesul de renunțare la țigări. Gadgetul utilizează un mecanism inovativ de încălzire prin care se creează vaporii pe care tu îi inhalezi. Vaporii ies dintr-un sistem ermetic care păstrează un mediu controlat, astfel încât gustul pe care îl vei simți este unul foarte intens la fiecare puf. Podul se schimbă după fiecare utilizare cu unul nou, ceea ce înseamnă că sistemul prin care tu inhalezi vaporii nu ajunge să se uzeze în timp, asigurându-ți același gust și aceeași intensitate la fiecare folosire.
YOOP, spre deosebire de alte țigări electronice, are un mare plus: sărurile de nicotină. Acestea sunt extrase din planta de tutun și permit vaparea unei concentrații mai mari de nicotină fără a afecta gâtul la inhalare și fără a degaja un miros neplăcut. Datorită proprietăților biologice pe care le au, acestea sunt absorbite mai ușor și mai repede de sistemul sanguin. Lichidele din podurile YOOP sunt concepute ca suport pentru cei care își doresc să elimine substanțele nocive din compoziția unei țigări. Zero gudron, zero miros neplăcut, cu 2 nivele de nicotină pentru a întâmpina nevoi diferite.
Tu când spui #eumălas?
renuntare la fumat | renuntare la tigari | simptome renuntare fumat | tigara electronica